Sharapova pala na doping testu!

Tenis 07. ožu 201621:17 > 21:22
REUTERS/Edgar Su

Proslavljena ruska tenisačica Marija Šarapova (28) u ponedjeljak je na konferenciji za medije u Los Angelesu objavila kako je bila pozitivna na dopinškoj kontroli tijekom ovogodišnjeg Australian Opena igranog u siječnju u Melbourneu.

Šarapova, koja je u Melbourneu izgubila u četvrtfinalu od Amerikanke Serene Williams, izjavila je kako je pismenim putem obaviještena o pozitivnom nalazu na supstancu meldonium.

“Napravila sam veliku pogrešku, iznevjerila sam svoje navijače i svoj sport. Znam da ću snositi posljedice, ali ne želim završiti svoju karijeru na ovakav način. Stvarno se nadam kako ću dobiti novu priliku za igranje tenisa, igre koju toliko volim”, rekla je Šarapova.

“Meldonium sam prvi put koristila 2006. godine zbog manjka magnezija u organizmu. Također, koristila sam ga, uz još neke lijekove, kao prevenciju kako ne bih oboljela od dijabetesa. Znala sam imati simptome dijabetesa, a i u mojoj obitelji postoje slučajevi oboljenja od te bolesti”, rekla je Šarapova.

Peterostruka pobjednica “grand slam” turnira Šarapova izjavila je kako nije pozornije proučila novu listu zabranjenih supstanci koju je Svjetska anti-dopinška agencija (WADA) objavila u prosincu prošle godine.

Šarapova je u nedjelju najavila kako će u ponedjeljak objaviti “važnu vijest”, a s obzirom na brojne probleme s ozljedama koje su ju pratile posljednjih godina špekulirao se čak i s mogućnost da bi mogla objaviti završetak karijere. Nakon poraza od Williams u Melbourneu, Šarapova više nije odigrala niti jedan natjecateljski susret.