Cincinnati: Karlović u 2. kolu, Konjuh poražena

Tenis 17. kol 201523:45 > 23:52
Izvor: Getty Images Sport, Scott Barbour

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Cincinnatiju, on je u dvoboju 1. kola sa 6-4, 6-7 (3), 6-3 svladao 10. nositelja, Francuza Gillesa Simona nakon dva sata i 28 minuta igre. Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u 2. kolo velikog WTA turnira u Cincinnatiju.

U četvrtom međusobnom susretu protiv Simona Karlović je ostvario i treću pobjedu, a do nje je stigao bez izgubljenog servisa iako je bio suočen sa 10 “break-lopti”. S druge strane, Karlović je dva puta oduzeo servis suparniku, po jednom u prvom i trećem setu, od ukupno pet prilika koje je imao.

Karlović je bio suočen s prvom “break-loptom” u dvoboju kod zaostatka 3-4 u prvom setu, no izvukao se servis winnerom. Odmah u sljedećoj igri Karlović je ostvario “break”, Simon je od 0-40 stigao do izjednačenja, ali je Karlović osigurao i prednost koju je na kraju iskoristio za oduzimanje servisa.

Do pobjede je naš igrač mogao i lakše da je u prvoj igri drugog seta iskoristio priliku za novi “break”. Ipak, Simon je prekinuo Karlovićev niz od tri gema, a u nastavku drugog seta Francuz je imao šest “break-lopti”, dvije kod 1-0, a četiri kod 3-2, no Karlovića je u gotovo svim tim poenima služio servis kojim se izvukao iz neugodnih situacija.

Ipak, u “tie-breaku” Simon je bio uvjerljivji i odlučujuću je igru dobio sa 7-3, pa se otišlo u treći set.

Na samom startu odlučujućeg seta Karlović je oduzeo servis Simonu, poveo sa 2-0, a potom je kiša prekinula dvoboj. Nakon više od dva sata čekanja, dvoboj je nastavljen, a Karlović je uspio četiri puta zadržati servis i izboriti plasman u 2. kolo. U velikoj opasnosti da izgubi stečenu prednost imao je kod vodstva 4-2, tada je Simon stigao do 0-40, ali Karlović je tada opalio as i dva servis winnera i poništio sve tri “break-lopte”.

Karlović je dvoboj okončao sa 35 asova i čak 71 posto ubačenih prvih servisa, te će u 2. kolu igrati protiv Slovaka Martina Kližana.

Konjuh je u Cincinnatiju uspješno prošla kvalifikacije, ali je protiv Knapp dobro odigrala samo početak dvoboja. Ostvarila je “break” za prednost od 3-2 u prvom setu, ali je tu prednost odmah potom ispustila, da bi nakon što je uspjela poravnati na 5-5 mlada Dubrovčanka osvojila još samo jedan od preostalih devet gemova.

Kod rezultata 7-5, 3-0 za Knapp dvoboj je bio prekinut za više od dva sata zbog kiše, no niti to nije pomoglo Konjuh da se vrati u susret.

Konjuh – Knapp 5/7, 1/6