Tirana izabrana za Europsku prijestolnicu mladih u 2022.

Svijet 22. stu 201907:12 > 07:14
Izvor: Shutterstock

Varaždin nažalost nije uspio ponijeti titulu Europske prijestolnice mladih za 2022., a umjesto u barokni grad taj je naslov otišao u glavni grad Albanije Tiranu, potvrdila je za Hinu u kasnim večernjim satima zamjenica gradonačelnika Varaždina, Sandra Malenica, koja je bila na svečanosti proglašenja u francuskom Amiensu.

Dali smo sve od sebe, ali žiri je prepoznao da je upravo Tirana ona koja treba prijestolnicu mladih. Mi smo ponosni što smo drugi put u finalu i svakako se nećemo predati u našoj namjeri da implementiramo europske vrijednosti u Varaždin i zagovaramo politike mladih – kratko je izjavila Malenica.

Uz Tiranu, novu Europsku prijestolnicu mladih 2022. godine, i Varaždin u finalu se našao ruski Kazan, rumunjska Baia Mare te poljski Poznan. Dodajmo da je na neformalnom druženju uoči same svečanosti svoj program mladima iz cijele Europe predstavila Udruga mladih Varaždinski underground klub predvođena zamjenicom gradonačelnika Malenicom i privremenom pročelnicom Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirnom Kezele.

Titulu Europske prijestolnice mladih od 2009. dodjeljuje Europski forum mladih kako bi osnažio mlade, poticao njihove motivacije za političku i građansku participaciju, kao i jačanje europskog identiteta i kreativnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.