Nastavlja se potraga za posadom nakon nesreće teretnog broda kod Japana

Svijet 04. ruj 202008:23 > 08:27
Izvor: Ilustracija

Čovjek u nesvijesti, koji je kasnije umro, i neutvrđeni broj uginule stoke pronađeni su u moru i trebaju biti prevezeni na obalu dok se nastavlja potraga za posadom i stokom iz teretnog broda koji se prevrnuo pored japanske obale.

Čovjek je pronađen u oceanu kako pluta licem prema dolje, objavila je japanska obalna straža u petak. Kasnije je preminuo.

On je bio član posade teretnog broda na kojemu je bilo 43 člana posade i oko 5800 grla stoke. Brod se zbog jakih valova prouzročenih tajfunom prevrnuo blizu japanske jugozapadne obale.

Japanska obalna straža priopćila je da se brodu Gulf Livestock 1, teškome 11.947 tona, pokvario motor prije nego što su ga svladali valovi te je potonuo, rekao je Sareno Edvardo s Filipina, spašen kasno u srijedu pripadnicima obalne straže.

VEZANA VIJEST

Svim članovima posade – među kojima je bilo 39 Filipinaca, 2 Australca i 2 Novozelanđana – rečeno je da stave pojaseve za spašavanje kad se brod prevrne, rekao je Edvardo.

Japanska mornarica i obalna straža u potrazi su za brodom i 41 članom posade.

Obalna straža primila je poziv u pomoć s broda u srijedu rano ujutro, kad se brod nalazio 185 kilometara zapadno od otoka Amami Oshima.

Jjaka kiše i olujni vjetar prouzročeni tajfunom Maysak otežavaju potragu, rekli su dužnosnici meteoroloških službi.

Teretni brod otplovio je iz Napiera 14. kolovoza i trebao je stići u Tangshan u Kini u petak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.