Zaražena putnica na međunarodnom letu prenijela je virus na još 15 osoba

Svijet 21. ruj 202011:38 > 11:42
Izvor: Ilustracija

Prema jednom nedavno objavljenom istraživanju, jedna bolesna putnica u zrakoplovu proširila je koronavirus na još 15 osoba na letu iz Londona u Vijetnam.

Putnica, identificirana kao 27-godišnja poslovna žena iz Vijetnama, imala je upalu grla i kašalj prije nego što se ukrcala na let 1. ožujka, a četiri dana kasnije bila je pozitivna na koronavirus.

Do 10. ožujka, traženjem kontakata, zdravstveni službenici utvrdili su da je žena u zrakoplovu zarazila 14 drugih putnika i jednog člana posade, navodi se u izvještaju, koji je nedavno objavio Centar za kontrolu bolesti.

VEZANE VIJESTI

“Rizik za prijenos SARS-CoV-2 tijekom dugih letova stvaran je, čak i u okruženjima poput poslovne klase s prostranim rasporedima sjedala znatno iznad utvrđene udaljenosti koja se koristi kako bi se definirao bliski kontakt u zrakoplovima”, navodi se u studiji.

U vrijeme leta zrakoplova Vietnam Airlines, na kojem je bilo ukupno 217 ljudi, maske za lice nisu bile potrebne u avionima ili zračnim lukama, navodi se u studiji.

No, pristigli putnici u Hanoj s područja zaraženih koronavirusom pregledani su u zračnoj luci pomoću termovizije za provjeru povišenih temperatura.

Uz putnike u avionu, zaražene su i tri cimerice putnice te prijatelj kojeg je posjetila u Londonu, prenosi NY Post.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.