Donald Trump nazvao Emmanuela Macrona premijerom

Svijet 18. lis 202007:37 > 07:39
Mandel Ngan / AFP

Američki predsjednik Donald Trump koji se redovito ruga pogrješkama svog političkog protivnika Joea Bidena, proslavio se u subotu time što je francuskog kolegu Emmanuela Macrona nazvao "premijerom", što je niži položaj od predsjedničkog.

Na predizbornom skupu u saveznoj državi Michiganu američki predsjednik, koji vodi kampanju za reizbor, zaletio se kada je govorio o uspjesima svog mandata.

Pohvalivši se novim ugovorom o slobodnoj trgovini s Kanadom i s Meksikom, Trump je iznio mišljenje o pariškom klimatskom ugovoru iz kojega su se Sjedinjene Države povukle nakon njegove pobjede na izborima 2016.

“Znate li iz čega sam se još povukao? Iz pariškog klimatskog ugovora. Jako volim premijera Macrona, ali pitao sam ga kako ugovor napreduje, oni doista ne uspijevaju u tome”, rekao je republikanski kandidat.

“Uštedio sam vam bilijune dolara, nitko to ne bi učinio. Rekao sam, to je katastrofa, sve u svemu htjeli su nam oteti naše bogatstvo”, dodao je.

Američki predsjednik i njegov francuski kolega uspostavili su bliske odnose nakon Macronova izbora, ali su se poslije oni osjetno pogoršali.

Donald Trump trenutačno ide s jednog predizbornog skupa na drugi u nekolikim važnim državama ne bi li nadoknadio zaostajanje u anketama iza demokratskog protukandidata Joea Bidena, nepuna tri tjedna prije predsjedničkih izbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.