Stranica otkriva je li vam netko hakirao mail

Tehnologija 07. lip 201909:26 > 09:33
Izvor: Pixabay (ilustracija)

Stručnjak za sigurnost na internetu Troy Hunt učinio nam je život na internetu jednostavnijim.

Sigurnost na internetu postala je prioritet jer u dobu “dilanja” privatnim informacijama i tolike dostupnosti pametnije se zaštititi nego riskirati. Samo, ponekad ni zaštite nisu dovoljne. Jer, ako postanete meta nekog daleko stručnijeg no što ste vi, vrlo lako ćete biti kompromitirani. A da toga čak niste niti svjesni! Srećom, postoje i oni stručnjaci koje nazivamo “dobrim momcima”.

Oni nas štite alatima i savjetima pa nam boravak na internetu ipak jest daleko sigurnije mjesto no što bi bio bez njih. Jedan takav svakako je stručnjak za sigurnost Troy Hunt, Microsoftov zaposlenik i jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za sigurnost na internetu.

Njegov, za širu javnost, najpoznatiji “izum” svakako je web stranica “Have I Been Pwned” (hrv., jesam li nasamaren), kreirana 2013. godine, na kojoj se jednostavnim upisivanjem e-mail adrese može provjeriti jeste li kompromitirani, odnosno, je li vaša e-mail adresa završila u krivim rukama, piše RTL.

Ukoliko jest, ne očajavajte, dovoljno je promijeniti lozinku i trebali biste biti “kao novi”. A ako vam to nije dovoljno za uklanjanje panike, počnite koristiti onu e-mail adresu koja nije kompromitirana.

Dakle, ako želite znati jeste li hakirani, otiđite OVDJE i upišite e-mail adresu ili adrese koje koristite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.