Okršaj Plenkovića i Grbina: “Vi ste premijerski kandidat u ostavci sa štrikom oko vrata”

Vijesti 19. ruj 202308:28 > 16:40 4 komentara

Saborsko aktualno prijepodne, koje su obilježile oporbene optužbe na račun primjera i njegove Vlade, replike i kazne, protegnulo se od oko 10 do gotovo 16 sati i bilo je najduže u zadnjih 20-ak godina. Glavni razlog dugog prijepodneva, bile su brojne replike i povrede Poslovnika koje su koristili i vladajući, i oporbeni zastupnici, pokušavajući relativizirati oštrinu nekih upita, ali i nekih odgovora.

Većinu pitanja oporba je ‘adresirala’ na premijera pa, iako je on na njih opširno odgovarao, oporbeni zastupnici sadržajem odgovora nisu bili zadovoljni, tvrdeći da je premijer zaobišao bitno. Vladajući su, osim od premijera, odgovore tražili i od drugih članova Vlade, Branka Bačića, Olega Butkovića, Vilija Beroša…

U višesatnom propitivanju članova Vlade, zastupnici nisu birali sredstva pa ih je Jandroković, kako je naveo, isključio 20, a 55 ih je dobilo opomene.

Uz uobičajene, zbog povrede Poslovnika, Jandroković je u utorak Danici Baričević (HDZ) opomenu dao jer je Miru Bulju (Most) govorila ‘ti’, upozorio ministra rada Marina Piletića koji je, bez njegove dozvole i iz klupe rezervirane za članove Vlade, dobacivao zastupnicima, a Sabinu Glasovac (SDP) da se nepristojno ponaša.

Ozračje u sabornici pokazalo je da su zastupnici ozbiljno zakoračili u kampanju uoči super izborne 2024., u kojoj će se testirati i njihovi mandati.

TIJEK DOGAĐAJA

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare