'Neće biti revanšizma nakon izbora u SDP-u, to nameću drugi'

Vijesti 02. tra 201612:09 > 12:12
N1

U tijeku su izbori za predsjednika SDP-a. Na glasovanje je izašao i aktualni predsjednik Zoran Milanović.

 “Mislim da ću uvjerljivo pobijediti pobijediti, a nakon toga ću nastaviti raditi ono što sam radio ovih osam i pol godina – okupljati SDP i hrvatsku ljevicu, jer da to tako nisam radio, ne bismo pobjeđivali na predsjedničkim izborima, a kamoli na parlamentarnim izborima, gdje sam okupljao, a okupljam i dalje na jedan vrlo moćan način koji je HDZ-u utjerao strah u kosti. Tako će biti i dalje, još i gore po njih”, izjavio je Milanović nakon što je glasovao u Zagrebu.

Upitan što se može očekivati nakon 21 sat, kada se očekuju izborni rezultati, te hoće li biti revanšizma pobjednika prema poraženom, Milanović je odgovorio da se ništa neće dogoditi jer će nastaviti voditi stranku. “Ma neće biti ništa, nastavit ću voditi SDP. U SDP-u će i dalje stolovati neotuđivo pravo na neargumentiranu kritiku, pa katkad i klevetu i to je tako. Mi tako funkcioniramo”, poručio je.

Podsjetimo, SDP-ovo članstvo danas bira predsjednika stranke za sljedeće četiri godine. Kandidati za šefa stranke su aktualni predsjednik stranke Zoran Milanović i primosrsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Izbori će se, sukladno statutu stranke, održati po načelu “jedan član – jedan glas”, po kojemu su održani i 2012., no tada je Milanović za predsjednika potvrđen kao jedini kandidat. Članovi stranke glasovat će na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama između 9 i 18 sati, osim u organizacijama s manje od 30 članova kojima je omogućeno da birališta otvore kasnije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.