Uskok i policija razotkrili lanac prijevara na osiguranjima

Vijesti 05. tra 201615:14 > 15:18
Podijeli:
Izvor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Policija u suradnji s Uskokom provodi veliku akciju razotkrivanja lanca prijevara na osiguranjima u kojoj je, prema neslužbenim podacima, osumnjičeno oko 150 osoba.

U Uskoku nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju, dok su u Ravnateljstvu policije na pitanje o uhićenjima potvrdili tek da je riječ o akciji koju provode po nalogu Uskoka. Neslužbeno se doznaje da je na meti istražitelja lanac prevaranata koji su oštetili osiguravajuća društva fiktivnim odštetama za automobilske nesreće. No, još nije poznato kolika je šteta počinjena tim nedjelima i koliko je točnoosoba bilo uključeno u kriminalni lanac.

Nakon uhićenja i pretraga osumnjičene trebaju ispitati policajci za suzbijanje korucpije i organiziranog kriminaliteta te Uskokovi istražitelji. Zatraže li, potom, za neke od osumnjičenika istražni zatvor o tome će odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Zbog prijevare osiguravajućih društava, odnosno naplate odšteta za ozljede na temelju lažne medicinske dokumentacije, Uskok je sredinom veljače pokrenuo istragu i na vinkovačkom području. U tom se slučaju radi prijevara navodno udružilo 58 okrivljenika, koje je po tvrdnjama tužiteljstva okupio vinkovački odvjetnik, a u lancu su, uz lažne oštećenike, sudjelovali i ljudi iz policije i zdravstvenog sustava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.