Petrov ne želi stan od 160 kvadrata: 'To mi je previše'

Vijesti 12. tra 201607:13 > 07:18
Podijeli:
Izvor: N1

U centru Zagreba se, u Masarykovoj ulici, uređuje državni četverosobni stan od 156 metara četvornih. Njega je godinama koristio Božidar Kalmeta, a navodno se preuređuje kako bi se u njega uselio potpredsjednik Vlade Božo Petrov, piše tportal.

‘Netočno je to da se namjeravam useliti u taj stan. Kad je formiran Sabor, Mostovi saborski zastupnici pokušali su mi na brzinu pronaći neki stan, jer ja tada za to nisam imao vremena, a pronašli su mi bili stan od 30-40 kvadratnih metara. Kad se formirala Vlada, nisam više bio saborski zastupnik i rekli su mi da kao potpredsjednik Vlade na drugi način ostvarujem pravo na korištenje državnog stana. Nakon dolaska u Vladu pitao sam ih da mi kažu koji su mi državni stanovi na raspolaganju, pa su mi iz DUUDI-ja, koji je vodio Mladen Pejnović, ponudili dva stana. Jedan je bio taj u Masarykovoj 10 od 156 m2, a drugi u Ilici, nedaleko od Britanca, u kojem sad živim i ima 65 m2’, objasnio je Božo Petrov za tportal

Vidio je, kaže, taj stan od 65 kvardata u Ilici, koji mu je sasim pristojan. ‘Ne znam kad je taj stan obnovljen, ali u dobrom je stanju. Stan u Masarykovoj od 156 m2 išao sam pogledati i u njemu su se već odvijali radovi renoviranja. Dakle, nisu radovi počeli zbog mene, nego su već trajali, jer je stan bilo potrebno obnoviti. Meni su iz DUUDI-ja doslovno rekli da su pročitali u medijima da mi se obitelj na ljeto seli u Zagreb, da će do tada renoviranje tog stana biti gotovo i da mogu razmišljati o tome da se uselim u njega. Na taj njihov prijedlog nisam se ni očitovao. Razgovarao sam sa suprugom i zaključili smo da nam je 160 kvadrata previše. Moja tri sina mogu igrati nogomet na igralištu i za to im ne treba vlastito igralište u stanu’, naglašava Petrov.

Rekao je kako je za njegovu obitelj dovoljan stan od 65 kvadrata, da mu je blizu posao i da nema problema s parkiranjem. Dodao je kako smatra da je stan od gotovo 160 kvadrata previše za obitelj s troje djece.

Iz DUUDI-ja su potvrdili renoviranje, ali nisu potvrdili da je ono u svrhu useljenja potpredsjednika Vlade i čelnika Mosta, stoga ostaje za vidjeti zbog koga se onda uređuje taj veliki stan u centru Zagreba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.