'Zahtjev za opoziv premijera ide danas u saborsku proceduru'

Vijesti 07. lip 201614:29 > 14:30
Izvor: N1

Predsjednik saborskog Klub-a HDZ-a Ivan Šuker potvrdio je da će zahtjev za opozivom premijera Tihomira Oreškovića u utorak biti biti poslan u saborsku proceduru, te naveo da su ga potpisali svi koji su bili u Zagrebu, odnosno na Klubu Domoljubne koalicije.

“Skupili smo potpise svih onih koji su u Zagrebu, a neke kolege će još doći. U ovom trenutku imamo 40-ak potpisa”, rekao je Šuker novinarima nakon sjednice Kluba Domoljubne koalicije dodajući da će zahtjev još danas biti upućen u proceduru.

Po završetku dvosatnog sastanka Kluba nitko, pa ni sam predsjednik HDZa Tomislav Karamarko, nije bio voljan davati službene izjave. No nakon dvadesetak minuta glavni tajnik stranke Domagoj Ivan Milošević i predsjednik saborskog kluba Ivan Šuker izišli su pred novinare dati službene izjave.

Upitan o tome imaju li novog mandatara Šuker je rekao kako je tema danas isključivo “opoziv gospodina Oreškovića”.

“Kad se to riješi doći će druga tema”, rekao je.

Na pitanje o nagađanjima među novinarima kako je HDZ-ov Gordan Jandroković bio suzdržan oko potpisivanja zahtjeva za opozivom Šuker je uzvratio da je Jandrokovićev potpis vidio na listi.

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević komentirao je zahtjev varaždinskog HDZ-a za ostavkom Tomislava Karamarka rekavši kako mu je žao da neki ljudi u HDZ-u i na lokalnoj razini ne prepoznaju odgovornost političkog trenutka. “Koliko sam obaviješten imali su jedan poluprivatan sastanak i očekujem njihove ostavke”, poručio je.

Upitan o nagađanjima prema kojima bi on mogao biti potencijalni madatar u nekom preslagivanju Vlade uzvratio je kako on za to uopće nije čuo.

Novinare je zanimala i priča prema kojoj je navodno tijekom jutra međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač bio na sastanku s Mostovim ministrima te im nudio varijantu da se ide s nekom drugom osobom iz redova HDZ-a kao potencijalnim mandatarom no da je to bilo odbijeno.

“Ne razgovaramo o mandataru, razgovaramo isključivo danas o opozivu gospodina Oreškovića”, odgovorio je kratko Milošević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.