Rimac: Moguće je i da HDZ digne ruke za Oreškovićev ostanak

Vijesti 15. lip 201622:07 > 22:09
N1

HDZ bi time iznenadio Most i zadrži se na vlasti. Ali, ako sutra padne Oreškovićeva Vlada, neće biti ničega izvjesnijeg nego što su novi izbori, rekao je Ivan Rimac

Nagli preokreti su stalno mogući. Moguće je da sutra HDZ digne ruke za ostanak Oreškovića, tako iznenadi Most i zadrži se na vlasti. Ali, ako sutra padne Oreškovićeva Vlada, neće biti ničega izvjesnijeg nego što su novi izbori – rekao je za RTL Direkt politički analitičar Ivan Rimac.

Što se tiče Tomislava Karamarka, Rimac tvrdi da je njegov današnji govor ‘pokazao ne samo da je sada dobio veliki uteg, nego da ne vlada političkim procesima te da vrlo teško može upravljati velikom strankom’.

– U ovom trenutku Karamarko jako šteti HDZ-u. Praktički HDZ može ostati na vlasti jedino s Mostom, a ovakvim napadima na Most evidentno je da će rušenje Vlade izazvati nove izbore na kojima, sudeći po anketama, neće baš najbolje proći – smatra Rimac.

Rimac smatra da je suradnja HDZ-a i Mosta teško ostvariva.

– Petrov je čak bio spreman ponuditi ruku pomirenja HDZ-u, ne Karamarku. No, situacija u HDZ-u je očito takva da se neće osloboditi Karamarka još neko vrijeme, tako da se takva suradnja očito neće uspostaviti – kaže Rimac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.