Zbog napada u Berlinu u Hrvatskoj povećana razina sigurnosti

Vijesti 22. pro 201607:27 > 07:31
Borna Filic/PIXSELL

Zbog terorističkih napada koji su se u posljednjih nekoliko dana dogodili u Europi pojačane su sigurnosne mjere u Hrvatskoj. I do sada su se, kažu u Ravnateljstvu policije, provodile mjere zaštite od terorističkih aktivnosti u skladu sa sigurnosnim prosudbama, a u idućem razdoblju provodit će se i dodatne.


Na mjestima na kojima se okuplja veći broj građana bit će više policije, pojačan će biti nadzor željezničkog, zračnog i teretnog prometa, na granicama, a pri provođenju granične kontrole nad svim putnicima i prijevoznim sredstvima.

Stanje sigurnosti komentirali su premijer Andrej Plenković te ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier.

Premijer Plenković rekao je da je prijetnja terorizma u Europi već dugo prisutna, te naglasio kako mu je cilj povećati stupanj kvalitetnog umrežavanja svih hrvatskih službi i poboljšati suradnju s partnerima kako bi se spriječile prijetnje s kojima možemo biti suočeni.

Jedna od mojih prvih odluka bila je osnivanje povjerenstava koja se bave izradom nove Strategije nacionalne sigurnosti. Koncepcija Domovinske sigurnosti je plod višegodišnjeg rada jednog od stranačkih Odbora.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane vodi ta povjerenstva zajedno sa svojim suradnicima, izjavio je premijer Plenković nakon sastanka najviših stranačkih tijela, Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.