Milanović za N1: Bio sam jučer u Državnom odvjetništvu

Vijesti 16. velj 201711:03 > 11:11
Izvor: N1

Bivši predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović potvrdio je da je dao izjavu u Državnom odvjetništvu.

“Da, bio sam jučer u DORH-u i dao iskaz vezano uz istragu o dnevnicama”, kazao je za N1 Zoran Milanović.

“Odgovorio sam na sva pitanja, koja su istražitelji imali, potpisao sam iskaz i to je bilo to. Trajalo je ukupno 20-ak minuta”, kazao nam je u kratkoj izjavi, u kojoj nije htio ulaziti u detalje.

Nije htio decidirano potvrditi je li bio pozvan u DORH ili se istražiteljima javio sam.

U zahtjevu koji je DORH dostavio prošli tjedan u Sabor navodi se da će kao svjedoci biti ispitane “osobe koje su u to vrijeme bile zaposlenici Ureda predsjednika Vlade i Ureda za opće poslove”. Milanović nije bio zaposlen u Vladi, nego je obnašao političku dužnosnost premijera.No, donedavni predsjednik Vlade i javno je isticao da postoje razlozi da DORH razgovara i s njim, premda nije imao veze s procedurom izdavanja putnih naloga.

Kako se neslužbeno doznaje, Tomislav Saucha bi već tijekom dana ili sutra biti pušten iz pritvora, budući da je većina svjedoka već dala iskaze, a istražni pritvor mu je određen upravo zbog sprječavanja utjecaja na svjedoke. Napomenimo i da je, kako nam otkrivaju  izvori bliski istrazi, više grafologa potvrdilo da je Tomislav Saucha potpisivao sporne naloge za savjetnike bivšeg premijera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.