Od premijera 'a', ni 'be', a za Inu je odmah sazvao pressicu

Vijesti 15. ožu 201713:00 > 13:13
N1

U Saboru se povela rasprava oko predloženih izmjena zakona o osiguranju radničkih tražbina, kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje sa zakonodavstvo EU, ali zastupnici su se dotakli i goruće teme Agrokora.

U saborskoj raspravi Gordan Maras je rekao  kako se svi slažu da treba dodatno zaštititi prava radnika. “Posebno treba zabrinjavati da u Hrvatskoj sada 10.670 ljudi radi, a ne prima plaću.” Krivca za nekažnjavanje nepoštenih poslodavaca Maras je našao u Vladi.

Nakon Marasa i zastupnici Mosta su se uključili u rapravu o ovom pitanju. Iznijeli su nekoliko primjera iskorištavanja radnika u Hrvatskoj, ali su naglasili kako je ovaj predloženi zakon korak u pravm smjeru.

Miro Bulj je kazao kako smo izgubili ljudski potencijal i kako Hrvatsku za vrat drže tajkunski lobiji, razni ‘tedeschiji i Todorići’ koji nas guraju u gospodarsku krizu.

Gordan Maras se u raspravi dotaknuo i Agrokora koji, prema njegovim riječima ima puno veći značaj za gospodarstvo od Ine.

”Premijera ne čujemo, on se tajno sastaje s nekim ljudima. Kad je bila riječ o Ini, odmah je sazivao presice, a sada ni ‘a’ ni ‘be’. Nema nikakve informacije što će država napraviti, kojim novcem i kada. Eventualni problemi s Agrokorom mogli bi dovesti do porasta ovih slučajeva o kojima danas govorimo. Država neće spašavati nijednog poduzetnika, koliko god da bio veliki. Država može samo spašavati radna mjesta. Naša Vlada mora reagirati tako da zaštiti radnike i hrvatsko gospodarstvo, a ne poduzetnike”, rekao je Maras.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.