Učenik šibenske škole preminuo na ekskurziji u Pragu

Vijesti 03. ruj 201713:45 > 13:49
AFP / Ilustracija

Učenik šibenske Prometno-tehničke škole smrtno je stradao jutros u Pragu gdje je sa kolegama bio na ekskurziji, potvrdio je ravnatelj te škole Zdravko Peran.

“Tragedija se dogodila u blizinu centra Praga, u jednom hotelu, jutros nešto prije doručka kada je naš učenik pao s nekoliko metara visine i preminuo. Dugo su ga pokušavali reanimirati, ali nažalost oživljavanje nije uspjelo”, rekao je ravnatelj Peran kojeg su o nesreći obavijestili nastavnici Prometno-tehničke škole koji su pratitelji učenicima portalu Šibenik.in.

Prema informacijama koje je on dobio od nastavnika, riječ je o nesretnom slučaju, a što se točno dogodilo utvrdit će praška policija očevidom i istražnim radnjama koji su u tijeku.

“Agencija za odgoj i obrazovanje u kontaktu je s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu koje pruža svu pomoć na terenu i čim dobijemo službene informacije izvijestit ćemo javnost o tome”, dodao je ravnatelj Peran.

Portal idnes.cz prenosi izjavu glasnogovornice tamošnje policije Andreae Zoulove koja je kazala da su dojavu o padu čovjeka s prozoru u Pragu zaprimili danas u prijepodnevnim satima i da je riječ o mladiću starom oko 18 godina. Policija nije otkrila tragove nasilne smrti, ali su naredili obdukciju tijela, a glasnogovornik praških hitnih službi Ondřej Franek kazao je novinarima da nema informaciju o tome kako je mladić pao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.