Ivan Klarin više neće biti saborski zastupnik SDP-a!

Vijesti 11. ruj 201716:34 > 16:39
Izvor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin podnosi ostavku na dužnost saborskog zastupnika. O razlozima ostavke na mjesto u Saboru izvijestio je na svom Facebooku.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

”Na početku jesenskog zasjedanja podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru.
Proteklih 6 godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a i istodobno i dužnost načelnika Općine Tisno i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke.

U svom političkom radu uvijek sam prednost davao dužnosti čelnika svoje JLS pa sam se tako dalje u svom politčkom djelovanju odlučio posvetiti samo jednoj dužnosti.

Iz moralnih razloga to mjesto ću prepustim nekome tko će ovaj uvaženi posao raditi bolje i kvalitetnije od mene.

Naravno da mandat vraćam svojoj stranci pomoću koje sam i osvojio svoj 3. uzastopni mandat. U protklih 6 godina kao saborski zastupnik maksimalno sam se trudio ukazati na brojne probleme s kojima se naše društvo suočava, te maksimalno pomoći razvoju svog kraja.

Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran što takvo mjesto ne zaslužuje.

Svjestan sam da činom svoje ostavke gubim sva zastupnička prava koja proizlaze iz Zakona, i da će moja primanja od sada biti znatno manja, ali materijalna komponenta nije i nikada neće u politici i mom životu biti primarna

Na kraju se zahvaljujem svojoj stranci i pogotovo svima onima kojima koji su me birali na dužnost saborskog zastupnika te naglašavam da moje političke aktivnosti s ovime ne prestaju”, poručio je Klarin.