Dalić objasnila svoj istup u Saboru: "Trebalo je reći dosta"

Vijesti 15. ruj 201714:10 > 14:18
N1

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić objasnila je svoj emotivni nastup u Saboru, kada je "napala" Miru Bulja.

“Miro Bulj je odstupio od teme pitanja, a time je otvorio i prostor meni da mu odgovorim na meritum onoga što je gospodin Bulj govorio. Cetinska krajina je jedno od područja naše zemlje gdje je potrebno vratiti ljude, razviti, otvoriti investicije. To je područje koje je za komunističke vladavine doživjelo teško iseljavanje. Umjetno jezero namjerno je napravljeno da bi se Hrvati iselili. Bitno je da se i taj kraj kao i svi razvijaju. A to je moguće samo ako imamo investicije, gledamo naprijed i otvaramo radna mjesta. Odbijanjem investicija, širenjem netočnih informacija to naći nežemo. Sada smatram potrebno reći dosta. Dosta manipulaciji činjenicama, informacijama koje su netočne. Treba reći dosta i ja sam to učinila to na ovaj način. Politika je dispcipina gdje treba reći istinu i pokazati svoje emocije”, rekla je Dalić.

Podsjetimo, Mostov Miro Bulj u petak je u Saboru za gradnju termoelektrane Peruća kazao “da se i dalje provodi agresija te da taj nasrtaj koji se provodi nije nimalo gori nego što je bio od Ratka Mladića” jer se, kako tvrdi, prijeti narodu Sinja i Cetinske krajine od supruga potpredsjednice Vlade te ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić da će se izuzeti zemljište ako ne plate po njihovim cijenama.

Njegove riječi silno su uzrujale potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, koja se digla iz klupa za ministre i počela vikati te se nikako nije mogla smiriti dok ju je Jandroković pokušao umiriti, a prišao joj je i Bulj i nakanio joj dati fotografije, a ona je galamila na što joj je on rekao: “Može vas biti sram što ste ovako reagirali”. “Vas može biti sram što stopirate razvoj kraja koji je iseljen”, zaderala se dalje Dalić i odgurivala fotografije govoreći: “Nemojte mi to davati” te poručila: “Ne mogu slušati više ove laži”. “Ovako se ne možete ponašati u Hrvatskom saboru”, upozoravao je Jandroković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.