"Ovo je samo pokazatelj licemjerstva i kukavičluka Todorića"

Vijesti 07. stu 201720:53 > 20:55
N1

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić komentirao je uhićenje Ivice Todorića u Londonu te potom i njegovo puštanje na slobodu uz jamčevinu.

“Ovo je samo pokazatelj licemjerstva i kukavičluka Todorića. Da je iskren i domoljub predao bi se, a ne bi se kao fol dragovoljno prijavio pa odbio izručenje pod isprikom da se protiv njega vodi politički progon”, kazao je Brkić gostujući u Dnevniku Nove TV.

Poručio je kako je aktualna vlada prva koja je Todoriću rekla dosta.

“Prvi smo rekli da ne želimo biti njegov bankomat i samoposluga. Ovo je prvostupanjska odluka, nadam se da će druga i treća razina suda donijeti odluku o izručenju”, kazao je Brkić.

Na pitanje kako komentira odluku londonskog suda da se sljedeće ročište održi tek 10. travnja 2018., Brkić je poručio da je to stvar procedure.

„Siguran sam da će Todorić iskoristiti sve procedure“, kazao je Brkić.

Na pitanje može li se svjedočenje Ivice Todorića pred povjerenstvom za Agrokor organizirati putem videolinka, Brkić je kazao da Todorić mora imati odobrenja suca istrage Županijskog suda u Zagrebu prije dolaska pred povjerenstvo.

Poručio je i kako je Zakon o istražnim povjerenstvima jasan kad je riječ o trenutku u kojem ona prestaju s radom.

„Zakon je jasan i moramo ga poštivati. Ako želimo drugačiji rad povjerenstva, onda moramo mijenjati zakon iz 1996.“, kazao je Brkić.

Tijek događaja uživo smo pratili OVDJE.