Ivica Todorić pušten na slobodu: "Idem doma!"

Vijesti 07. stu 201714:07 > 18:56
Ilustracija

Ivica Todorić se u utorak, u 9:04 po lokalnom vremenu predao u policijsku postaju Charing Cross u Londonu gdje je uhićen prema Europskom uhidbenom nalogu. Todorić je tijekom dana bio prepraćen na Westminster Magistrates' Court, sud koji se bavi pitanjima izručenja.

Osnivač Agrokora Ivica Todorić pušten je u utorak na slobodu uz jamčevinu od 100.000 funti, a po izlasku iz suda u Londonu poručio je novinarima da je “danas ovo jedna mala pobjeda, ali zapravo velika”.

TIJEK DOGAĐAJA

19:45 Puštanje Ivice Todorića na slobodu uz jamčevinu kratko je komentirao i premijer Andrej Plenković. Više o tome čitajte OVDJE.

18:40 Odvjetnica ivice Todorića Jadranka Sloković za N1 je rekla što znači njegovo puštanje na slobodu.

18:20 Uhićenje Ivice Todorića u Dnevniku u 18 komentirala je bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i kazala da je “puštanje Ivice Todorića normalna procedura britanskih sudova”.

Više čitajte OVDJE.

17:52: Ivica Todorić izašao je iz suda: “Drago mi vas je vidjeti, idem doma! Ovo je mala pobjeda, sada sam građanin ovdje Engleske”, rekao je Todorić.

“Super, sve je bilo super. Uskoro ćete me puno čuti. Ja ću se od sada oglašavati”, dodao je Todorić.

Na pitanje ima li poruku za Martinu Dalić, Todorić je rekao: “Nemam ja poruku za nju”.

Više čitajte OVDJE.

17:38 Odvjetnik Ivice Todorića izašao je iz zgrade suda, ali nije ništa rekao.

N1

17:30 Kako doznaje N1 sudac je Ivicu Todorića pustio na slobodu uz mjere opreza. Todorić je platio 100.000 funti jamčevine, oduzeta mu je putovnica te mora nositi sigurnosnu narukvicu. Sljedeće ročište je zakazano tek za 2018. godinu. 

17:20 Kako javlja naša reporterka Mirela Bačić, Ivica Todorić uskoro bi trebao napustiti zgradu suda u Westminsteru. Naloženo mu je da izađe kroz prednja vrata. Neslužbeno doznajemo da se Todorić protivio izručenju.

16:35 Britanska novinska agencija Reuters objavila je u utorak da je uhićeni osnivač Agrokora Ivica Todorić pred londonskim sudom rekao da se protivi izručenju Hrvatskoj.

16:30 Kako neslužbeno doznajemo, Ivica Todorić stigao je na sud u Westminsteru, no ne zna se je li još saslušan. Kako doznajemo, na tom je sudu danas na rasporedu 11 sličnih saslušanja.

16:00 O Todorićevom uhićenju oglasila se i britanska policija. Više čitajte OVDJE.

15:50O uhićenju Ivice Todoriće pišu i najveće svjetske agencije.

15:20U slučaju kada se osoba koja se traži temeljem Europskog uhidbenog naloga sama predala policiji slijedi skraćeni postupak u kojem okrivljenik i DORH imaju pravo žalbe o kojoj odlučuje više tijelo. Ako Ivica Todorić kojim slučajem pristane na izručenje, čim dođe u Hrvatsku ići će u istražni zatvor u Remetincu.

Kakva je točno procedura možete pročitati OVDJE.

A što je točno Europski uhidbeni nalog prema kojemu je uhićen Todorić saznajte OVDJE.

15:00 I u DORH-u i u Županijskom državnom odvjetništvu koje vodi cijeli postupak, ali i na samom Županijskom sudu čekaju razvoj događaja u Londonu, javlja naš reporter Ivan Hrstić. U isto vrijeme, reporterka Mirela Bačić nalazi se u Londonu, pred sudom pred kojim bi se trebao pojaviti Ivica Todorić.

N1

14:40 SDP-ov saborski zastupnik i predsjednik Saborskog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić kaže da ga uhićenje Ivice Todorića nije iznenadilo. “Ja sam govorio da će se bilo koji okrivljenik koji se nalazi u EU prema Europskom uhidbenom nalogu brzo naći u postupku. Je li se sve brzo odigralo? Mi smo još u tjednima, možemo reći da je to brzo. Ja bih bio sretniji da je možda bio uhićen prije, ali to je tako. Bitno da se dogodio ovaj čin i sad procedura ide dalje”, rekao je Miljenić. Dodao je da se nada da će se Todorić ubrzo naći i pred Povjerenstvom.

14:20 Uhićenje Ivice Todorića komentirao je Gordan Maras koji je rekao da ovo pokazuje da na teritoriju EU funkcionira pravni sustav i da on osobno nije iznenađen, te vjeruje da će se Ivica Todorić pojaviti pred institucijama, ali i saborskim istražnim povjerenstvom. “Mi ga očekujemo kako bi mogli što kvalitetnije odraditi svoj posao”, rekao je.

13:59 Odvjetnik Veljko Miljević objasnio je za N1 moguću proceduru u slučaju Ivice Todorića.

Više čitajte OVDJE.

13:43 Uhićenje Ivice Todorića komentirao je i premijer Andrej Plenković.

Premijerov komentar čitajte OVDJE.

13:27 Ministarstvo unutarnjih poslova RH potvrdilo je da je dobilo obavijest o uhićenju Ivice Todorića.

Više o tome čitajte OVDJE.

13:01 Ivica Todorić predao se londonskoj policiji. Informacija je to koju je prvi objavio N1.

Više čitajte OVDJE.