'10. travnja kapitalizam dolazi u Hrvatsku'

Vijesti 10. stu 201713:39 > 13:42
Izvor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podatak o 58 milijardi kuna dugovanja Agrokora otvara pitanje tko su vjerovnici, edukativno je to pogledati, da bi se moglo vidjeti u kakvom ekonomskom modelu živimo.

U ovom trenutku Agrokor se nalazi u tranzicijskom periodu iz nečeg što se zove neuspješni ekonomski model, u nešto novo, i taj će proces imati utjecaj na cijelu državu. Uvjereni smo da ćemo uspjeti, a uspjeh je za nas nagodba s vjerovnicima u roku, i mogu stoga reći – 10. travnja kapitalizam dolazi u Hrvatsku, poručio je član izvanredne uprave Agrokora Zvonimir Mršić na panelu o zapošljavanju i potrebama poslodavaca na Savjetovanju ekonomista u Opatiji.

Ispričao je Antu Ramljaka, koji je također trebao doći, rekavši da mu je “jučer bio težak dan”, te najavio val zapošljavanja u Agrokorovim kompanijama, pogotovo onima iz grupe prehrane. “Vlasnici će postati vjerovnici, većina vlasnika neće se moći alocirati na Hrvatsku, ali nakon ove transformacije, porast će potreba za velikim brojem ljudi koji su spremni odgovoriti na potrebe na puno konkurentnijem tržištu.Već danas ih trebamo, a pogotovo grupa kompanija koje se bave prehranom. I veliki broj vjerovnika će proći kroz proces transformacije, i oni će trebati nove ljude”, rekao je Mršić.

“Gotovo da nema boljeg trenutka za mlade da se ponudite poslodavcima koji traže nešto novo, nove ljude za novu ekonomiju. Jer mi sada još uvijek živimo u staroj ekonomiji u kojoj je najveća tvrtka Ina.Pred Hrvatskom je velika perspektiva, kriza u Agrokoru je velika prilika da se cijela zemlja transformira”, poručio je Mršić u govoru u Opatiji, piše Novi list