'Ako Tomašević smatra da nije kriv, neka čeka odluku suda'

Vijesti 05. sij 201812:12 > 12:20
Dusan Mirkovic/PIXSELL

HSS se ograđuje od izjave Željka Jakopovića izrečene u četvrtak u Dnevniku HTV-a te je pokrenuto njegovo isključenje iz Stranke, objavili su u petak.

„Imajući u vidu, prije svega političku odgovornost, a ne prejudicirajući kaznenu ili prekršajnu odgovornost, oštro osuđujem jučerašnju izjavu zamjenika župana Požeško-slavonske županije, Željka Jakopovića, koji je pokušao relativizirati kaznenu prijavu zbog obiteljskog nasilja protiv župana Požeško-slavonskog, Alojza Tomaševića”, navodi, među ostalim, Krešo Beljak, predsjednik stranke u izjavi poslanoj medijima.

Jakopović svoju izjavu o Tomaševiću izrečenu u jučerašnjem Dnevniku HTV-a (”Je li sve u Hrvatskoj moralno i trebamo li osuđivati čovjeka prije onih koji su za to zaduženi”) ne smatra relativiziranjem, kaže za N1.

‘Ja sam samo htio reći da treba sačekati da sud donese odluku i ako se to utvrdi on će po sili zakona dati ostavku… Ako čovjek smatra da nije kriv i ne daje ostavku, treba pričekati sud’, kaže Jakopović o Tomaševiću čiju ostavku očekuje čak i njegovo stranačko vodstvo.

‘Beljak ima pravo raditi što hoće’, komentira za N1 Jakopović najavu svojega isključenja iz stranke. Smatra, međutim, da on to nije zaslužio. ‘Preko 20 godina sam u HSS-u, imam rezultate…’.

On, kaže, neće agresivno govoriti ni o kome, i dodaje da će slučaj biti razrijeđen na Predsjedništvu stranke. ‘ Ako Predsjetništvo tako odluči, ja ću se povući’, kaže za N1.