FOTO/ Oronulo stanje na šibenskoj ginekologiji

Vijesti 05. sij 201813:58 > 14:05
Izvor: Shutterstock

Fotografije derutne šibenske ginekologije objavljene su danas na Facebook stranici Šibenik zaslužuje bolje, a o svemu se očitovala i ravnateljica Opće bolnice Šibenik Sanja Jakelić.

“Na odjelu ginekologije situacija je dosta lošija nego u rodilištu jer ginekologija, nažalost, još uvijek nije obnovljena, a do sustavne obnove tog odjela neće doći prije 2019. godine”, kazala je Jakelić.

Kante strateški raspoređene da skupljaju vodu koja curi sa stropa trebale bi otići u prošlost kroz ovu godinu, dodaje, kada će obnavljati krovišta šibenske bolnice koja propuštaju vodu i to kroz program energetske učinkovitosti, vjerojatno na proljeće, piše ŠibenikIN.

“Što se tiče izgleda kupaonice i WC-a, nažalost tu ne možemo puno učiniti do same obnove. Tuševi su stari i u starim fugama se skupljaju gljivice, ali imamo sasvim dovoljno dezinfekcijskih sredstava da to kvalitetno dezinficiramo”, kaže Jakelić i naglašava da će rekonstrukcijom odjela sve to ipak puno bolje izgledati.

Daske na WC školjkama u bolnici redovito mijenjaju, ističe, ali kako je riječ o potrošnom materijalu u toaletima koji su često u uporabi, one često i pucaju.

Uz fotografiju derutnog wc-a bez daske i papira, šokantna je i fotografija jastuka bez jastučnice, i to na krevetu na kojem svakih nekoliko dana leži druga pacijentica.

Ravnateljica šibenske bolnice tvrdi da u ustanovi kojom ravna ne nedostaje ni posteljine ni toaletnog papira, a manjak istih na fotografijama objašnjava mogućim organizacijskim propustima.

“U 2017. godini nabavili smo oko 600 komada plahti za bolnicu i isto ćemo ih toliko nabaviti u ovoj godini. Kupujemo koliko možemo i mogu reći da nema nekog generalnog nedostatka posteljine. S druge strane, može se dogoditi da čista posteljina ne dođe na vrijeme do odjela jer za pranje rublja koristimo usluge ‘outsourcing’ firme iz Zadra”, pojašnjava ravnateljica Jakelić.

U takvim slučajevima i ovisno o potrebama pojedinih odjela, posteljina se ‘povlači’ iz jednog odjela na drugi.

U bolnici ne manjka ni toaletnog papira, ističe Jakelić, a zašto ga često nema na odjelima objašnjava organizacijskim propustom, piše ŠibenikIN.