Živi zid prikupio potpise: 'Dovukli smo Cvitana u Sabor'

Vijesti 13. tra 201816:44 > 16:54
Podijeli:
Izvor: N1

Živi zid je na svojoj Facebook stranici objavio da će u roku sedam dana glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan podnijeti izvješće o radu Državnog odvjetništva za 2015. i 2016. godinu nakon što je oporba, bez SDP-a, prikupila 30 potpisa za taj zahtjev.

“To je to! Potpisi skupljeni bez HDZ-a i bez SDP-a. Dovukli smo Dinka Cvitana u Sabor i dat će informacije o Agrokoru i svim drugim nedjelima i kriminalima. Neki su odmahivali rukom, neki su se smijali. Zastupnici Mosta su potpisali, osim predsjednika Petrova koji je jučer odbio. SDP sinoć nije htio, a danas nam nije trebao. Manjine nisu. Odbili su Željko Lacković, Ivica Mišić”, napisali su u statusu iz Živog zida.

“Unatoč borbi Vlade, mi smo svoj posao uspješno odradili i nakon tri godine državni odvjetnik dolazi dati izvješće za 2015. i 2016. – što su uporno htjeli izbjeći”, dodali su iz Živog zida.

Ta stranka iskoristila je promjenu saborskog Poslovnika te su prvi “konzumirali” pogodnost koju im daje novi, četvrti stavak, 228. članka koji kaže: “Predsjednik Hrvatskoga sabora će u redoslijed rasprava za sljedećih sedam dana uvrstiti i rasprava će biti provedena za onu točku dnevnog reda koju pisanim zahtjevom zatraži najmanje 30 zastupnika, a koja je u dnevnom redu najmanje 60 dana”.

U zahtjevu koji je potpisao zastupnik Živog zida Ivan Pernar stoji da je godišnje izvješće o radu DORH-a na dnevnom redu više od 60 dana jer je uvršteno još 28. listopada 2016. godine.

Prema dokumentima koje je objavio Živi zid, zahtjev su uz njihove zastupnike potpisali i mnogi zastupnici Mosta, Ivan Lovrinović, Anka Mrak Taritaš, Vlaho Orepić, Željko Glasnović i Bruna Esih, zastupnici IDS-a, predsjednik HSS-a Krešo Beljak i drugi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.