HDZ: Najave izbora su spin i odraz nemira među vladajućima

Vijesti 20. velj 201514:11 > 14:17
Izvor: Cropix/Damir Krajac

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner rekao je nakon sjednice stranačkog predsjedništva u petak kako ono nije posebno razgovaralo o medijskim napisima da bi se izbori mogli održati u svibnju jer vjeruju da se radi o spinovima koji su odraz "nemira koji postoji među vladajućima i koji se stjecajem raznih okolnosti izgleda raspadaju".

“Predsjedništvo HDZ-a nije posebno razgovaralo o mogućnosti da parlamentarni izbori budu u svibnju jer vjerujemo da se radi o raznim spinovima koji se u medijima pojavljuju zadnjih dana i odraz su nemira koji postoji među vladajućima, koji se, stjecajem raznih okolnosti, izgleda raspadaju”, rekao je Reiner novinarima nakon sjednice Predsjedništva. Smatra i kako time vladajući sada na razne načine pokušavaju ‘ispitati teren’.

VEZANA VIJEST

Reiner je istaknuo kako je HDZ odavno spreman za parlamentarne izbore. “I znamo da ćemo na njima pobijediti”, rekao je.

Upitan je li po mišljenju stranke i njegovu osobnom u Uredu predsjednice na Pantovčaku mjesto bisti Josipa Broza Tita, Reiner je odgovorio da će o tome odlučiti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. “Predsjednica je sada tamo i ona o tome odlučuje”, kazao je Reiner koji osobno smatra da Pantovčak nije mjesto gdje bi trebala biti Titova bista.

Reiner je negativno odgovorio na pitanje je li Predsjedništvo HDZ-a raspravljalo o istupima u javnosti zamjenika predsjednika Drage Prgometa koji je na svom blogu pozvao na prekid prosvjeda branitelja u Savskoj 66.

Nije želio komentirati priopćenje Uskoka da u slučaju predstečajne nagodbe tvrtke Spačva i u postupanju tadašnjeg ministra financija Slavka Linića nisu utvrđena kaznena djela. “Ne mogu komentirati bilo kakve istrage ili sudske postupke jer to nije primjereno. Stranka o tome ne raspravlja”, kazao je Reiner.