Umro poznati hrvatski hotelijer Anđelko Leko

Vijesti 22. lip 201813:15 > 13:18
Tomislav Miletić/PIXSELL

Poznati hrvatski hotelijer, 85-godišnji Anđelko Leko preminuo je u četvrtak u Zagrebu.

Dugogodišnji direktor hotelske kuće HUP, u čijem su portfelju i zagrebački hoteli Westin i Sheraton, nedavno je prodao svoj većinski udio Adris grupi i najavio povlačenje iz biznisa u kojemu je bio otkako se 1959. kao mladi konobar zaposlio u Pivovari u Ilici.

Dječarac iz Gruda, koji je u velikom Zagrebu, karijeru (iz)gradio stepenicu po stepenicu – od konobara do vlasnika turističkog imperija s hotelima u Zagrebu i dubrovačkom području- imao je filmski život i kraj kojem se nitko nije nadao unatoč njegovoj 85. godini.

Donedavni vlasnik HUP-a Zagreb Anđelko Leko, poslovno aktivan do zadnjeg dana, preminuo je iznenada tijekom kasnog poslijepodneva u četvrtak.

Pozlilo mu je u hotelu Panorama, gdje mu je bilo glavno sjedište dugi niz godina, a liječnici Vinogradske bolnice mu nisu uspjeli pomoći.

Većinski udio u svojim hoteluma prodao je Adrisu prije samo četiri mjeseca, no čak ni tada se nije povukao u klasičnu mirovinu. Ostao je na funkciji predsjednika Nadzornog odbora, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.