Zekanović i Tomašić stvaraju novu političku platformu

Vijesti 06. srp 201809:39 > 09:43
Podijeli:
Izvor: HRAST

Stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku i Hrvatska konzervativna stranka potpisale su u petak u Hrvatskom saboru Deklaraciju o političkoj suradnji.

‘Zajedničko djelovanje ove dvije stranke predstavlja stvaranje jedne nove političke platforme koja je izrazito potrebna hrvatskom društvu’, priopćili su u zajedničkom priopćenju.

‘Naime, globalistička ideja jedinstvenog amorfnog europskog društva koju promoviraju SDP i HDZ pod sadašnjim vodstvom pokazala se na europskoj razini vrlo lošom i neodrživom idejom. S druge pak strane, u europskim zemljama, pogotovo onima srednje Europe, poput Mađarske, Slovenije, Austrije i Italije, jačaju političke opcije koje se temelje na jakom nacionalnom identitetu i suverenitetu. Te političke opcije vjeruju da Europa može biti snažna samo uz snažne nacionalne države.

Trend jačanja takvih političkih snaga neće mimoići ni Hrvatsku. A to je upravo politika kakvu zagovaraju Hrast i Hrvatska konzervativna stranka. I u gospodarskim i u društvenim temama želimo braniti prvenstveno interese hrvatskog društva i hrvatskog čovjeka!

Trenutna hrvatska Vlada nema stratešku viziju hrvatske države a pogotovo nema ideju o smjeru razvoja hrvatskog društva. Primjer Istanbulske konvencije i referendumskih inicijativa pokazuje da se Plenkovićeva Vlada, kao i SDP, ne ponaša kao Vlada suverene države već ugrožava vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski identitet. Uz to ugrožavaju temeljna demokratska prava nazivajući 400.000 građana koji su potpisali zahtjeve za referendume marginalcima i raznim drugim pogrdnim imenima’, navode u priopćenju.