Nastavlja se potraga za nestalom djevojčicom Allsom

Vijesti 25. ruj 201813:53 > 14:12
N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u Sisku, na predstavljanju novih policijskih prostorija, slučaj nestale djevojčice Allse iz Sirije.

VEZANE VIJESTI

“Policija je istraživala prema svim obavijestima i koordinatama koje je imala. Sve ono što su poduzeli, prema našim informacijama, ne potvrđuje niti jednu od priča koje su se pojavile u javnosti. Policija je sama kontaktirala bosanskohercegovačku stranu. Oni su dobili informaciju od oca deveti ili deseti dan nakon što se to dogodilo. Radi se kako bi se utvrdile činjenice, policija je istovremeno svojim metodama krenula u potragu za djevojčicom”, rekao je Božinović.

Rekao je da se za djevojčicom traga i dalje te da je otac došao u Hrvatsku i podnio zahtjev za međunarodnom pomoći: “Ne da smo prekinuli, nego se nastavlja i objavit će se potraga prema pravilima struke. Otac je i sada s policijskim službenicima”, rekao je Božinović.

Ministar unutarnjih poslova, nije htio komentirati slučaj bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge, osumnjičenog da je lažirao sms poruke u slučaju Mamić: “Na to pitanje sam jučer odgovarao, cijeli slučaj gospodina Varge vodi USKOK, obratite se njima. Ja nisam dobio nikakav nalog, a i da jesam, ja nisam osoba koja ga je trebala dobiti. Policija će se uključiti vjerojatno, kada zatraži DORH”. 

Odbio je komenitrati tvrdnje Branimira Glavaša koji je za N1 rekao da iza prosvjeda u Vukovaru stoji Milijan Brkić. Kratko je poručio: Na sva pitanja i teme koje otvaraju pojedini političari, pitajte njih”. 

Odbacio je i tvrdnje bivšeg policajca Nikole Kajkića da se pokušao sastati s njim oko ratnih zločina u Vukovaru. 

#related-news_0

“Nisu točne tvrdnje. Čuo sam da je gospodin to izjavio, da je pokušao doći preko zastupnika Stričaka. On mi je rekao da bi se gospodin Kajkić sastao samnom kao predsjednik sindikata policije. To je bio drugi dan mandata, ja sam razgovarao s predstavnicima sindikata. Tu postoji pravilo da ministri razgovaraju s predstavnicima sindikata koji su reprezentativni, a suradnici s nereprezentativnima. Nije se spominjala Ovčara. Znam da je gospodin razgovarao sa zamjenikom glavnog ravnatelja ii mislim ravnateljem policije”, poručio je Božinović. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.