Gradsko vijeće Ogulina utemeljit će se 5. travnja

Vijesti 29. ožu 201909:03 > 09:07
Pixabay

Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji utemeljiteljsku sjednicu ogulinskog Gradskog vijeća zakazao je za 5. travnja u 17 sati.

Pobjednik izbora SDP za predsjednika Vijeća predložit će bivšeg načelnika ogulinske Policijske postaje umirovljenika Marinka Hermana,koji je tek od nedavno član te stranke i zamjenik predsjednika njihovog Savjeta za ratne veterane.

Predsjednik GO SDP-a i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović kazao je Hini kako očekuje da će, zbog apsolutne pobjede njihove liste, Herman biti i izabran.

“Sada se radi na konstituiranju radnih tijela Gradskog vijeća te je održan međustranački kolegij i nitko nije objavio da bi sklopio koaliciju. Svatko ide sam za sebe, dogovorene su kvote te će SDP zbog natpolovičnog broja osvojenih mandata u svih 10 peteročlanih radnih tijela imati po tri svoja člana, a oporba dva, dok u tročlanoj Mandatno-imunitetna komisiji dva mjesta SDP i jedno oporba”, rekao je Domitrović.

Sad je već gotovo potpuno poznat sastav Vijeća jer su SDP i SDSS odredili zamjene za izabrane vijećnike koji imaju nespojive dužnosti, formirana je i Mandatno-imunitetna komisija kako bi se verificirali mandati, a prije sjednice slijedi i formiranje Odbora za izbor i imenovanje.

Sukladno izbornom rezultatu prijevremenih izbora održanih 10. ožujka sedamaesteročlano Gradsko vijeće Grada Ogulina činit će devet vijećnika s liste SDP-a, šest vijećnika s koalicijske liste HDZ-HSLS-HSP-HSU te po jedan vijećnik s liste DSS i SDSS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža TwitterFacebook | Instagram