Oglasio se Sinčić: Kriza u stranci rješava se dijalogom, a ne ultimatumima

Vijesti 06. lip 201910:05 > 11:17
N1

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida, obratio se javnosti priopćenjem odmah po isteku ultimatuma koji je Ivan Pernar sinoć postavio Vladimiri Palfi.

“S obzirom na veliku količinu informacija koje se u kratkom vremenu pojavljuju u medijima i na količinu emocija, kao najodgovornija osoba u stranci imam obvezu prema biračima, javnosti i članovima postupati zrelo i trezveno, kao odgovoran čovjek i odgovoran političar.

Sljedećih 6 dana inzistirat ću na seriji sastanaka sa kolegama na svim razinama u stranci te do završetka tih sastanaka neću donijeti niti jednu stranačku odluku”.

VEZANA VIJEST

Kriza u stranci rješava se dijalogom, a ne ultimatumima”, napisao je.

Podsjetimo, Ivan Pernar sinoć je razgovarao s bračnim parom Sinčić-Palfi, no umjesto primirja čini se da je sukob otišao još dalje. Pernar je Palfi dao ultimatum i zatražio njenu ostavku Glavnom odboru.

“Upravo sam razgovarao s Vladimirom Palfi i Ivanom Sinčićem, rekao sam joj da je nakon sve štete koju je napravila ostavka u Glavnom odboru stranke jedini moralni čin koji u ovom trenutku može učiniti”, napisao je na Ivan Pernar na Facebooku kasno navečer u srijedu.

“Vladimira mi je na to rekla da izvolim izaći iz njene kuće, a Sinčić da su javnost i članovi uz nju. Nažalost, taj čovjek i dalje živi odvojen od stvarnosti. Kao što sam i ranije rekao, sudbina Živog zida u rukama je samo jedne osobe koja i dalje ne vidi ono što vidi ostatak države i uporno ju u svemu podržava bez obzira na sve”, dodao je Pernar.

“Rekao sam joj da ima vremena do sutra u 10 sati i da u 11 sati sutra ujutro u Saboru radimo presicu za novinare, ovisno o njenoj odluci zavisi hoćemo li kolega Bunjac i ja ostati u Živom zidu”, napisao je sinoć.

Palfi se, koliko je poznato, nije oglasila.