Nakon 'paklenih' par dana stiže veliko pogoršanje vremena

Vijesti 13. lip 201912:56 > 13:01
AFP/Philippe Huguen

Pretežno sunčano i vruće bit će diljem Hrvatske u četvrtak, a slično vrijeme nastavit će se sve do nedjelje. Crometeo navodi kako bi prema prognostičkim modelima, već u petak neki dijelovi Dalmatinske zagore mogli doseći čak 39 Celzija u hladu, a slične temperature za vikend su moguće u Slavoniji.

U unutrašnjosti Istre i Gorskome kotaru poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu u prvom dijelu dana i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će u četvrtak biti između 29 i 34 Celzija.

“I u petak i subotu na kopnu će biti većinom sunčano i vruće, čak i uz još malo višu temperaturu nego u četvrtak. A u nedjelju je vrlo vjerojatan dotok malo manje toplog te vlažnijeg zraka zbog čega će porasti vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, posebice na zapadu unutrašnjosti. Uz popuštanje vrućine u novome će tjednu biti nestabilnije vrijeme”, navodi Krunoslav Mikec u HTV-ovoj prognozi.

Osobito nestabilnije bit će u kopnenom području gdje će biti velika vjerojatnost mjestimične povremene kiše, grmljavine, olujnog nevremena i tuče, a i temperatura zraka bit će niža nego u ovome tjednu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram