Sanaderu zbog bolesti odgođeno suđenje za Planinsku

Vijesti 16. lis 201410:52 > 13:37
CROPIX/Damjan Tadić

Zbog zdravstvenih problema bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera danas je odgođeno suđenje u slučaju Planinska.

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da Sanader ponovno ima problema sa srcem te da treba obaviti medicinske pretrage.

Posljednje ročište 7. listopada također je prekinuto kako bi obrana mogla proučiti novi vještački nalaz o vrijednosti zgrade koju su Mesnice Fiolić prodale Ministarstvu regionalnog razvoja, nakon čega je bivši premijer, po tvrdnjama tužiteljstva, primio 17 milijuna kuna provizije.  

Priču o Sanaderovom milijunskom mitu, koje mu je odnio u kutiji za hrenovke, prvi je iznio vlasnik mesne industrije i bivši saborski zastupnik HDZ-a Stjepan Fiolić, koji sada sa Sanaderom dijeli optuženičku klupu.  

Njegov odvjetnik Branko Šerić ranije je kazao da i novo vještačenje dokazuje tvrdnje njegova branjenika, no predstavnici Uskoka danas su uložili prigovor na vještačenje pa će na idućem ročištu biti ispitani njegovi autori iz Instituta građevinarstva Hrvatske.  

Osim njih, na klupi za svjedoke, 4. studenoga, ponovno bi se trebala pojaviti i Fiolićeva supruga Katica.

Optužbe u slučaju Planinska, osim Fiolića, priznao je i bivši Sanaderov ministar Petar Čobanković, koji je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića sudi se i Mladenu Mlinareviću, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo.