Milanoviću podrška u drugom krugu: Zaokružite broj jedan

Vijesti 03. sij 202011:26 > 11:28
N1

Održivi razvoj Hrvatske poziva sve građane Republike Hrvatske da izađu na birališta 5. siječnja i glasaju za Zorana Milanovića, odnosno zaokruže broj jedan na biračkom listiću.

Na ovim predsjedničkim izborima ORaH u prvom krugu nije podržao niti jednu kandidatkinju ili kandidata jer nitko nije imao dovoljno zelenih programa, no u drugom krugu nakon sučeljavanja donesena je odluka da se podrži kandidata Milanovića, priopćeno je u petak.

“Takva odluka je donesena ne samo zbog toga što je u svojoj kampanji kandidat Milanović poklonio više pažnje pitanjima bitnim za zelene politike već i zbog togašto je neprihvatljivo imati na čelu države osobu na bilo koji način povezanu s, u najmanju ruku, kontroveznim ljudima. Za Republiku Hrvatsku jednostavno nije dobro da je vodi osoba koja ne samo da je povezana s ljudima koji su bježali pred hrvatskim pravosuđem u inozemstvo, ljudima koji su pravomoćno osuđivani zbog kaznenih djela i ljudima pod istragama Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala već je i prešutila bitne elemente u svom dosadašnjem radu, konkretno uključenost u poslovanje tvrtki kontroveznog i osuđenog poduzetnika. Zbog svega navedenog ORaH u drugom krugu predsjedničkih izbora podržava kandidata broj jedan Zorana Milanovića”, navode u priopćenju.