"Uklanjanjem bista Milanović pokazao da želi biti predsjednik svih građana"

Vijesti 10. ožu 202012:36 > 12:40
Zeljko Lukunic/PIXSELL (ilustracija)

Uklanjanjem bista iz Ureda predsjednika Republike Zoran Milanović pokazao je da želi biti predsjednik svih građana, ocijenila je u utorak predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

Milanović je u cijeloj kampanji i svojom inauguracijom pokazao da želi biti predsjednik svih građana Hrvatske i da želi maknuti ideologiju. Uklanjanjem bista to je i pokazao”, ustvrdila je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

VEZANA VIJEST

Od prošloga tjedna u predvorju Ureda predsjednika više ne stoje biste hrvatskih povijesnih ličnosti, a iz Ureda predsjednika su izvijestili da su biste pohranjene te da se s muzejima i drugim institucijama razgovara o mogućnosti da im budu ustupljene.

Mrak Taritaš je ocijenila da se Hrvatska odlično organizirala za obranu od koronavirusa i pohvalila ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Imamo odličan Stožer civilne zaštite, imamo tradiciju dr. Andrije Štampara, možemo se pohvaliti kako je od početka vođeno računa da znamo tko je nulti pacijent. U tom bi dijelu mogli biti uzor nekim drugim zemljama”, istaknula je.

/ ilustracija

Smatra da će širenje koronavirusa sigurno donijeti posljedice Hrvatskoj i Zagrebu, pa se treba pripremiti i za loše scenarije. “Za očekivati je da se pripremi niz mjera vezanih uz gospodarstvo i štete koje će koronavirus donijeti”, poručila je Mrak Taritaš.

Najavila je da će Klub gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a zatražiti da se na dnevni red sjednice zagrebačke Gradske skupštine, koja će se održati 19. ožujka, stavi izvješće gradonačelnika Milana Bandića o stanju gradskih financija

Od Bandića traže da na sjednici izvijesti o realnom stanju gradskih financija i svim zajmovima, vrijednosnim papirima, jamstvima i suglasnostima, te o obvezama trgovačkih društava i proračunskih korisnika.

Podsjetila je na “vapijući zov pročelnice gradskih financija upućen gradonačelniku da je sve ‘u crvenom’ i da nešto treba učiniti”. Bandić na to nije dao jasan odgovor, a svi barataju različitim iznosima jer su lažno prikazane pojedine stavke, kaže Mrak Taritaš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.