Grad Vukovar osigurao uskrsnice za 330 socijalno ugroženih

Vijesti 03. tra 202015:32 > 15:36
Pexels (ilustracija)

Povodom blagdana Uskrsa Grad Vukovar osigurao je uskrsnice za 240 korisnika prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom te za 90 korisnika pučke kuhinje, priopćio je u petak ured vukovarskoga gradonačelnika.

Jednokratnu novčanu naknadu od 250 kuna Grad će isplatiti svakom korisniku prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom, što znači da je za 240 korisnika osigurano 60.000 kuna.

Svi korisnici pučke kuhinje, njih 90, dobit će 180 kuna vrijedne pakete s hranom i osnovnim higijenskim potrepštinama, čija je vrijednost 16.200 kuna.

Pakete će korisnicima na kućnu adresu dostaviti djelatnici vukovarskoga Caritasa, a uskrsnica se može podignuti u poslovnici Fine u Vukovaru (Olajnica 19) od 6. travnja do 31. svibnja.

„Želja nam je da kroz ovakvu pomoć sugrađanima koji tijekom cijele godine koriste spomenute mjere socijalne pomoći osiguramo dostojanstven blagdan Uskrsa koji će proslaviti u krugu svoje najuže obitelji“, navode se u priopćenju riječi vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.