Fuchs o optužbama Blaženke Divjak: Nisam nikakve neistine govorio

Vijesti 26. kol 202010:47 > 10:48
Patrik Macek/PIXSELL

Ministar obrazvanja Radovan Fuchs uoči Užeg kabineta Vlade govorio je o skorašnjem početku školske godine. Komenitrao je i izjavu prethodnice Blaženke Divjak koja je kazala da je 'izrekao dosta neistina'

“Sve radimo da bude spremno za početak nastave, ovo je ono što smo obećali, prvi dokument. Od prošle godine ima dokument za visoka učilišta koji definira osnvone epidemiološke mjere, po meni je u osnovnim principima jasan, možda dijelom u preambuli bi neke dijelove trebalo promijeniti”, kazao je Fuchs.

Ministar Fuchs kaže da nema potrebe nekome nalagati da se nastava mora držati online.

VEZANA VIJEST

“Ne vidim zašto bi se nekom nalagalo da nešto mora biti online. U konačnici to su visoke institucije, netko može cijelo vrijeme održavati nastavu licem u lice, ako ima mali broj studenata i dovoljno prostora, a netko će odlučiti da će dio nastave ići online.”

Osvrnuo se i na izjavu bivše ministrice Blaženke Divjak koja je poručila da on govori neistine.

“Nisam nikakve neistine govorio. To je bilo jedno pitanje jesu li se ovi dokumenti i sve skupa napraviti ranije. Moj odgovor je bio ne zlonamjeran, u ovom dokumentu se pozivamo na sve ono što je ranije napravljeno dobro i to je logično. Rekao sam kad smo ga mogli napraviti ranije, a to je prije mjesec dana.”

Rekao je i koliko je laptopa spremno u obrazovnom sustavu za učenike.

“Već je i ranije, zahvaljujući ministrici Divjak, stiglo 100.000 dodatnih laptopa, to će biti skoro oko 300.000 laptopa u sustavu.”

Ministar Darko Horvat je u samoizolaciji jer je njegova pomoćnica pozitivna na koronu.

“Postojimo epidemiološke mjere, suradnicima sam i danas naglasio da hoću da se kreću po zajedničkim prostorijama s maskama.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.