Cvrtila: Da je bjegunac imao pomagače, ne bi ostao unutar blokade

Vijesti 03. ruj 202009:26 > 09:30
Izvor: Milan Sabic/PIXSELL

Kriminalist Željko Cvrtila rekao je u Novom danu da je bjegunac u Splitu jučer pobjegao pravosudnim policajcima vjerojatno uslijed neopreza prilikom ulaska u vozilo ispred suda na parkingu.

“Upotrijebili su vatreno oružje u smisli upozorenja, ali ne i prema bjeguncu. Imali su to pravo, očito su tako procijenili, morali su paziti da se netko drugi ne ozlijedi i da su sigurni da se prema bjeguncu puca da ga se onesposobi, a ne usmrti”, rekao je Željko Cvrtila.

VEZANE VIJESTI

Smatra da je moguće da je pobjegao bez pomoći onih koji su ga trebali čuvati.

“U određenim okolnostima može se tako pobjeći, nije imao vezane noge, ali treba to sve raščistiti, možda je imao sredstvo koje je upotrijebio ili su mu zbog smještaja u vozilo neposredno prije odvezali ruke”, dodao je.

Naglasio je i da je moguće da je došao u posjed ključa koji je poslije iskoristio kako bi se oslobodio, kao i da mu je netko pomogao da bi mu pomagao i dalje za bijeg, a ne ga ostavio unutar policijske blokade.

Pohvalio je rad policije i suradnju s građanima jer bjegunac je bio opasan.

“Bio je opasan, ako je pobjegao, bilo je za pretpostaviti da će dalje bježati i ići koji korak dalje. Policija je dobro postavila situaciju i našla ga unutar blokade”, zaključio je Cvrtila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.