Stiže podrška najavljenom prosvjedu ugostitelja iz cijele Dalmacije

Vijesti 19. ruj 202014:04 > 14:10
Izvor: Ilustracija

Ugostitelji u Splitsko-dalmatinskoj županiji, najavili su veliki prosvjed kako bi upozorili na probleme s kojima se susreću u pandemiji. Idući četvrtak na sat vremena će zatvoriti ugostiteljske objekte.

“U nadi za Vaše razumijevanje, željeli bismo Vas obavijestiti da ćemo zatvoriti naše objekte, u znak tihog prosvjeda zbog iznimno loše gospodarske situacije. Dakle 24.rujna 2020. od 11:56 do 12:56 družit ćemo se s Vama ali Vas nećemo poslužiti”, stoji u najavi.

“Naime, globalna pandemija koronavirusa uzrokovala je kolektivni svjetski lockdown, koji za posljedicu ima najveći zabilježeni pad gospodarske djelatnosti u povijesti čovječanstva. Hrvatska, kao sastavni dio kugle zemaljske, nije ostala imuna na ovaj globalni fenomen. Gospodarska djelatnost u Republici Hrvatskoj bila je manja čak i od one za vrijeme Domovinskog rata. Zahvaljujući sluhu vladajućih, spriječen je momentalni kolaps hrvatske ekonomije i otkazi od gotovo 700.000 ljudi. Donesene mjere sačuvale su brojna radna mjesta do početka turističke sezon, čime je kupljeno malo vremena, ali pravog rješenja nema”, pišu.

Nakon ovih najava, stižu poruke podrške prosvjedu iz cijele Dalmacije. 

N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.