Jandroković udaljio Vidović Krišto iz Sabornice, odbila je staviti masku

Vijesti 23. ruj 202009:54 > 10:22
Podijeli:
Izvor: Ilustracija

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u srijedu je, na početku zasjedanja, poručio zastupnicima kako u Saboru mogu govoriti što žele, ali u okviru propisanih formi.

Držite se utvrđenih pravila igre, nisam ih ja osmislio, to je odluka Sabora, rekao je Jandroković zastupnicima Mosta i Domovinskog pokreta Miri Bulju, Stjepi Bartulici i Karolini Vidović Krišto, koja je dobila dvije opomene.

Pozivajući se na povredu Poslovnika, Vidović Krišto mu je kazala kako je u petak na sjednici Sabora izjavio da je “nemoćan pred Vladom” ako ona ne odgovori na zastupnička pitanja, čime je, kaže, potvrdio kršenje načela trodiobe vlasti.

VEZANA VIJEST

 Jandroković opovrgava da je rekao kako je nemoćan pred Vladom.

“Nisam to rekao, nego da postoje akti koji me obvezuju na određeno djelovanje i kojih se držim. Ako Vlada ne odgovori na pitanje zastupnika, ne postoji instrument na koji je mogu natjerati da to učini”, odgovorio joj je.

Od zastupnice je zatražio da sjedne, izričući joj prvu opomenu, te ju je uputio da se ne radi o povredi saborskog Poslovnika, na što se ona poziva, no ona je nastavila govoriti iz klupe, pa je dobila i drugu opomenu.

Ovo nije povreda Poslovnika, postoji način da to kažete, ali ne kako ste sada izveli, poručio je predsjednik Sabora zastupnici Domovinskog pokreta.

Istaknuo je i kako u ime Sabora Vladi šalje požurnice, da Vlada na pitanja odgovara dinamikom za koju ona smatra da je ispravna, odgovori na velik broj pitanja, ali na neka kasni.

Bulj je, pak, zatražio je stanku kako bi istaknuo da zbog aktualnih afera i curenja informacija iz istraga te probijanja mjera Izvješće o radu DORH-a treba doći čim prije na saborski dnevni red.

Izvor : N1

Stanku je tražio i Bartulica koji tvrdi da kaos koji se stvara u državi ne dolazi sa saborske, nego s druge strane Markova trga.

Jandroković ih upućuje da o svemu mogu govoriti, ali u propisanoj formi, a forma koju su oni izabrali, tvrdi, nije propisana.

Sabor će, inače, ovoga tjedna raspraviti šest točaka, među njima i Godišnje izvješće o obrani za prošlu godinu.