Korupciju na osječkom Ekonomskom fakultetu priznala 21 osoba

Vijesti 11. ruj 201412:46 > 12:51
Podijeli:
Izvor: Morgue File

Korupciju na osječkom Ekonomskom fakultetu priznala 21 od 38 okrivljenih osoba. Protiv 17 okrivljenika koji nisu potpisali nagodbu s Državnim odvjetništvom doneseno je rješenje o potvrđivanju optužnice za kaznena djela za koja ih se tereti.

Protiv 21 okrivljenika donesena je presuda na temelju sporazuma stranaka kojom im je izrečena uvjetna osuda ili im je izrečena kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro na slobodi.

Optužnicom se okrivljene profesore i asistente osječkog Ekonomskog fakulteta tereti da su 2010. i 2011. godine, u skladu s dogovorom s okrivljenim posrednicima, nekoliko puta okrivljenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta, bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na znanje, za što su nekoliko puta primali novac i razne darove, prenosi HINA.

USKOK je u lipnju podignuo optužnicu protiv 38 osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonitog posredovanja na Ekonomskom fakultetu. Osječki Županijski sud, u nastavku jučerašnje sjednice Optužnog vijeća na kojoj je utvrđeno da se 18 okrivljenika nagodilo i potpisalo izjavu o sporazumnom donošenju presude, danas je donio presude za još tri okrivljenika.