DP: Banožićeva izjava da je napad na Vladu dio organiziranog djela je strašna

Vijesti 17. lis 202018:49 > 18:52
Izvor: N1

Domovinski pokret je u subotu na svom Facebook profilu napisao da je zastrašujuća izjava ministra obrane Marija Banožića koji se, kako su naveli, drznuo prejudicirati zaključak istražnih organa rekavši da u napadu mladića (22) ima elemenata organiziranoga djela.

U objavi pod nazivom “Quo vadis Hrvatska? Kad treba, ne znaju, inače sve znaju”, Domovinski pokret osvrnuo se na izjavu koju je ministar Mario Banožić dao u petak u Vukovaru kada je, među ostalim, rekao da “napad 22-godišnjaka na Markovu trgu ima elemente organiziranoga djela”, te ocijenio da “takav događaj nije rezultat rada Vlade već socijalne slike u državi”.

VEZANA VIJEST

“Izjava ministra obrane Banožića u Vukovaru, gdje je iza njega vječni plamen, s desna Memorijalno groblje, a s lijeva bijeli križevi koji simboliziraju nestale hrvatske branitelje i borce za hrvatsku slobodu, zastrašujuća je”, smatraju u Domovinskom pokretu.

U objavi je istaknuto kako “Banožićevo papagajsko ponavljanje riječi ‘Velikoga vođe’ nevjerojatno podsjeća na vremena i totalitarni režim protiv kojega su se upravo ti ljudi borili i položili svoje živote”.

Dodaje se kako se “Banožić, ministar obrane bez odsluženoga vojnog roka, drznuo prejudicirati zaključak istražnih organa i staviti se u funkciju i istrage i suda pa je ustvrdio kako, prema dosadašnjim rezultatima istrage, u napadu mladića (22), ima elemenata organiziranog djela”.

Domovinski pokret ocijenio je kako je Hrvatska “rijetka zemlja u kojoj ministar obrane sve zna o postupcima institucija unutarnjih poslova, a uz to prejudicira i donosi zaključak”.

#related-news_0

U Domovinskom pokretu smatraju da Hrvatskoj, zbog koronavirusa, sada prijeti novo ograničavanje ljudskih prava i sloboda i tvrde da kada Sabor ne zasjeda dva tjedna, ministar obrane, kako su naveli, “provodi svojevrsni puzajući totalitarizam, pa čak i fašizam”.

Ustvrdili su da je “svoj obol skandaloznim izjavama Plenkovićevih ‘trbuhozboraca’ dao i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved koji je rekao da će se istraga pozabaviti oporbenim političarima koji, kako stoji u objavi, ”sudjeluju u huškanju i stvaranju ozračja gdje je nedopustiv govor mržnje”.

“Što je sljedeće? Da vojska preuzme vlast u Republici Hrvatskoj? Uhićenje neistomišljenika?”, napisao je DP.

U Domovinskom pokretu smatraju kako je jedino točno da “kad je u pitanju istraga motiva za nesretni događaj na Trgu sv. Marka, u Vladi očito svi znaju sve, ali kad je u pitanju borba protiv korupcije u Klubu u Slovenskoj, kad su u pitanju vjetroelektrane, ovršeni, nestali, raseljeni, korupcija i klijentelizam, tad ne znaju ništa”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.