Zaraženo 15 osoba iz Doma za starije u Križevcima, u županiji 44 nova slučaja

Vijesti 21. lis 202010:14 > 10:16
Izvor: Pixabay (ilustracija)

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 na području županije potvrđena 44 nova slučaja bolesti covid-19.

Riječ je o 29 osoba iz opće populacije te 15 osoba iz Doma za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca. Objekt u Križevcima je stavljen pod mjeru izolacije te je u tijeku epidemiološka obrada kontakata.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 107 slučajeva bolesti covid-19, sedam osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 372 slučajeva bolesti covid-19.

S obzirom na povećanje broja oboljelih te epidemiološku situaciju na području županije Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te poštuju Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice.

Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti za razdoblje pred nama jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.