"Nastavi li rasti broj zaraženih, uputit ćemo prijedloge posebnih mjera"

Vijesti 22. lis 202015:05 > 15:09
Tomislav Miletic/PIXSELL (ILUSTRACIJA)

Iz osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite u četvrtak su najavili da će, nastavi li rasti broj zaraženih na dnevnoj razini, Nacionalnom stožeru morati uputiti prijedloge posebnih mjera.

“Vjerujem da se ovo stanje može stabilizirati, ali mislim da je jasno da će, ako dođe do daljnjeg povećanja broja oboljelih na dnevnoj razini, županijski Stožer morati uputiti prijedloge posebnih mjera prema Nacionalnom stožeru”, rekao je načelnik stožera i dožupan Petar Lagator.

VEZANE VIJESTI

Novinarima je izjavio kako se na županijskoj razini zasad ne pripremaju nikakvi novi prijedlozi Nacionalnom stožeru, jer još uvijek vjeruju u učinkovitost dosad donesenih mjera.

Građane je pozvao da se maksimalno i odgovorno pridržavaju mjera koje su trenutno na snazi, za koje vjeruje da mogu biti učinkovitije budu li ih se dosljedno pridržavali i tako osigurali stabilno epidemiološko stanje u županiji.

Iako županija u zadnja 24 sata bilježi 125 novozaraženih koronavirusa, najviše dosad u jednom danu, Lagator tvrdi kako nema novog žarišta zaraze.

Novozaraženi, ustvrdio je, dolaze iz 34 naselja u županiji, što govori o horizontalnom širenju virusa, a najveći broj ih je iz samoizolacije.

Lagator je izvijestio kako su u osnovnim i srednjim školama, zaključno s jučerašnjim danom, pozitivna 44 učenika, nastavnika i nenastavnog osoblja, a samoizolacija je određena za 567 učenika, nastavnika i nenastavnog osoblja.

Naveo je i da se učenici tri đakovačke srednje škole od danas, uz suglasnost epidemiologa, nakon dvotjedne online nastave vraćaju na održavanje nastave u školi, osim onih kojima je određena samoizolacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.