Istra uvodi nove mjere

Vijesti 22. lis 202014:12 > 14:18
Srecko Niketic/PIXSELL

Stožer civilne zaštite Istarske županije uvodi nove epidemiološke mjere u tu županiju.

“Radi izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u okruženju, koja se prelijeva na područje Istarske županije u obliku povećanog broja novozaraženih osoba, a povezano je sa dolaskom novozaraženih osoba, kojih većina ima prebivalište na području Istarske županije (poslovne osobe, studenti, učenici srednjih škola, korisnici zdravstvenih usluga i učesnici različitih okupljanja – svadbe i ostalo), novonastalu situaciju koja ugrožava dosadašnje povoljno epidemiološko stanje na području županije sve je teže održavati te je potrebno donijeti pravovremene odluke.

VEZANE VIJESTI

 Stožer civilne zaštite Istarske županije donosi Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama u sustavu pružatelja usluga smještaja socijalne skrbi na području Istarske županije kojom se zabranjuju posjete i izlasci iz domova za starije u sustavu socijalne skrbi.

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je 15. listopada 2020. godine Odluku kojom je za svako organizirano okupljanje, nezavisno o planiranom broju okupljenih, potrebno zatražiti suglasnost od Stožera gradova i općina, odnosno Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Stožer civilne zaštite Istarske županije ponavlja upozorenje da zbog sve većeg broja novozaraženih u proteklom razdoblju koji dolaze iz populacije poslovnih osoba, studenata i učenika nakon povratka s puta, ili sa školovanja, te poziva na potrebu primjene svih preventivnih mjera tijekom povratka i nakon dolaska u Istarsku županiju, a to se odnosi na izbjegavanje korištenja javnog prijevoza kod sumnje na mogućnost infekcije, ograničavanje kontakata u prijevozu i drugih kontakata nakon dolaska, korištenje osobnih zaštitnih sredstava i javljanje u zdravstvene službe.

Stožer civilne zaštite poziva sve djelatnike javnih službi, a posebno zdravstvene djelatnike kao najvažniji dio sustava u borbi protiv bolesti COVID-19, da vode računa o načinu ponašanja izvan radnog vremena, da ne ostvaruju rizične kontakte te da ne sudjeluju u okupljanjima, bez obzira na razlog, kako bismo spriječili unos virusa u sustave i time osigurali nesmetano obavljanje djelatnosti”, stoji u priopćenju koje potpisuje šef županijskog stožera, Dino Kozlevac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.