Bačić: Rad Stožera apsolutno je u skladu s Ustavom

Vijesti 02. stu 202012:34 > 12:51
N1

Predsjednik kluba HDZ-a Branko Bačić kazao je kako je rad Nacionalnog stožera civilne zaštite u skladu s Ustavom, a izjave predsjednika Zorana Milanovića nije htio komentirati.

“Kada je riječ o ustavnosti odluka Stožera civilne zaštite koji radi pod nadzorom Vlade RH, Hrvatski sabor uvijek može zatražiti izvješće Vlade o provedbi zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i inače svim aktivnostima Vlade. Uvijek postoji mogućnost da Sabor propitkuje Vladu o bilo kojim aktivnostima koje proizlazi iz zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Taj način rada Stožera je apsolutno u skladu s Ustavom, što je Ustavni sud i potvrdio”, kazao je Bačić.

VEZANE VIJESTI

Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je izjavio kako ni premijer AndrejPlenković ni ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak ne mogu odlučiti o lockdownu, nego to može učiniti Sabor.

“Ne želim komentirati izjave predsjednika Republike, ne želim ići u polemiku”, rekao je Bačić i dodao da predsjednik ima na raspolaganju niz mogućnosti kojima može propitkivati rad državne uprave.

“Ako je on ocijenio da je ovakvim dnevnim izjavama najbolje provodi svoje ustavne ovlasti, to je njegova stvar. Ja u polemiziranje ne bih ulazio”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.