Ravnatelj KBC-a Osijek: Bližimo se maksimalnim kapacitetima, sad smo na 85 posto

Vijesti 19. stu 202018:02 > 20:07
Izvor: N1

Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek, bio je gost Dnevnika N1 televizije gdje je govorio o epidmeiološkoj situaciji na području Osiječko-baranjske županije. U toj županiji u posljednjih 24 sata preminulo je sedam osoba zaraženih koronavirusom, a zabilježeno je 158 novooboljelih.

Zubčić je komentirao i kapacitete u KBC-u Osijek, navodeći da su gotovo popunjeni.

VEZANE VIJESTI

“Mi se bližimo našim maksimalnim kapacitetima. KBC Osijek je izdvojio oko 220 kreveta za covid bolesnike i oko 110 kreveta za sumnjive pacijente. Mi smo na 85 posto naše popunjenosti, nešto je bolje s respiracijskim centrom. Dio pacijenata, po pet pacijenata dnevno, šaljemo za Našice. Našice su odnedavno proglašene covid bolnicom. Kada se popune naši kapaciteti i kapaciteti Opće županijske bolnice Našice, slijedi nam dvorana Gradski vrt. Daljnjih kapaciteta nemamo. Kardiologija, onkologija, kirurgija nam je puna, KBC Osijek mora raditi dalje”, kazao je i dodao:

#related-news_0

“Mi ćemo se vrlo brzo popuniti. Ovisi koliko će Opća županijska bolnica Našice oslobađati svoje kapacitete. Ako to ne bude pratilo tempo novozaraženih i dolazaka covid osoba sa simptomima u bolnicu, morat ćemo otvoriti kapacitet u Gradskom vrtu.”

Odgovorio je i na upit smatra li da je trebalo uvesti restriktivnije mjere.

“Moje osobno mišljenje je da da, ali Nacionalni stožer, ministarstvo zdravstva i Valda RH promišljaju s više aspekata. Mi gledamo s zdravstvenog aspekta i zdravstveni sustav je u ovom trenutku prenapregnut, pogotovo županije u plavom, odnosno koje imaju preko 500 aktivnih slučajeva na 100 000 stanovnika.”, rekao je.

#related-news_0

Smatra da se nastava treba održavati online.

“Mislim da su škole spremne, mi ćemo predložiti B model, da se dva tjedna bude u školi, a dva tjedna da bude online nastava. Mislim da su škole spremne i za online nastavu. Najmlađi od 1. do 4. razredu koji se tek upoznaju sa školom i učenjem trebaju direktniji pristup i oni nisu pogodni za takav tip nastave. I moja obitelj je primjer, moje dijete se u školi zarazilo koronavirusom i nas ostale ukućane izložilo virusu”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.