Čitatelji N1: Umjesto Aerodrom, neka bude Franjodrom!

Vijesti 27. lip 201518:31 > 18:34
EPA ANTONIO BAT

HDZ je na prijedlog predsjednika stranke Tomislava Karamarka službeno pokrenuo inicijativu da Međunarodna zračna luka Zagreb dobije ime dr. Franje Tuđmana, čime bi se odalo zasluženo priznanje prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju suvremene Republike Hrvatske.

“Raduje nas što je nakon desetljeća i pol pokušaja detuđmanizacije predsjednik SDP-a Zoran Milanović, makar i u predizborne svrhe, počeo prihvaćati naša stajališta te je spoznao povijesnu ulogu i veličinu dr. Franje Tuđmana”, rekao je član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik zagrebačke organizacije te stranke Andrija Mikulić.

U našoj anketi smo vas pitali što mislite – treba li Međunarodna zračna luka Zagreb nositi ime Franje Tuđmana. 54 posto čitatelja odgovorilo je da ne bi, dok 46 posto čitatelja smatra da bi zračna trebala nositi ime Franje Tuđmana.

Među komentarima čitatelja našlo se i nekoliko kreativnih prijedloga za novo ime zagrebačke zračne luke. “Umjesto Aerodrom, neka bude Franjodrom!” ili pak “Neka se zove Tuđi Franjodrom”.