FFZG ima dva kandidata za dekana: Hoće li se kriza upravljanja nastaviti?

Vijesti 02. pro 202020:31 > 20:36
Luka Stanzl/PIXSELL

Danas je Vijeće Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održalo sjednicu na kojoj je glasalo o programima kandiata za dekana.

Kako N1 neslužbeno doznaje, na glasovanju Vijeća Filozofskog fakulteta o kandidatima za dekana i njihovim programima Renata Geld i Neven Jovanović dobili su podjednak broj glasova, dovoljan da prođu ovaj korak u proceduri .

Ovi rezultati odlaze na rektorat, a rektor i članovi senata trebaju odlučiti koga će prihvatiti, odnosno, da možda neće niti jednog od predloženih kandidata potvrditi kao dekana Filozofskog, što bi značilo da se agonija nastavlja.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, gost današnjeg Newsrooma N1 Televizije bio je prof. Frano Dulibić s Filozofskog fakulteta koji je komentirao novi pokušaj izbora dekana te ustanove.

Dulibić smatra da je najveći problem u izostanku komunikacije, iako kandidati rektora Borasa pozivaju upravo na to. Nakon što je kandidat Galović uložio žalbu jer smatra proces kompromitiranim, treba vidjeti hoće li mu Boris dati za pravo jer je upravo on postavio prinudnu upravu koja ovaj proces vodi, upozorava Dulibić.

Ako Senat ne potvrdi jednog od dva preostala kandidata, on strahuje od daljnjeg produbljvanja krize na jednoj od najvažnijih sastavnica Zagrebačkog sveučilišta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.