Hoće li biti prilagođavanja mjera za kafiće? "Mislim da smo tu bili vrlo jasni"

Vijesti 03. pro 202014:47 > 14:55
N1

Nakon sjednice Vlade medijima se obratio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Aladrović je kazao kako će Vlada u planu zakonodavnih aktivnosti posebno skrbiti o osobama s invaliditetom. 

“Što se tiče same pandemije, Zavod za vještačenje osoba s invaliditetom je više od 88 milijuna kuna investirao u očuvanje radnih mjesta. Mi smo sigurni da ćemo u daljnjem dijalogu svih udruga civilnog duštva te svih ostalih dionika i nas kao ministarstva učiniti sve da bismo sačuvali standard osoba s invaliditetom”, rekao je. 

VEZANE VIJESTI

Komentirao je i pitanje inkluzivnog dodatka i rekao kako su se oni na to obvezali u programu HDZ-a s kojim su pobijedili na izborima. 

“Tijekom 2021. ćemo osnovati radne skupine i utvrditi neke prijedloge zakona. Mi vjerujemo da ćemo nekakav prijedlog imati u 2021., a za donošenje zakona realan rok je 2022”, rekao je. 

Hoće li biti prilagođavanja mjera kako bi kafići mogli posluživati kave za van?

 “Što se tiče samih mjera, mislim da smo tu bili vrlo jasni. Mjere kakve su sada će biti na snazi do 21. prosinca”, ističe. 

Snatra kako su ekonomske mjere koje je donosila Vlada za pomoć poduzetnicima pravodobne i kako su ih donosili uz vrlo kratak razmak od epidemioloških mjera. 

Na pitanje je li upoznat s poslodavcima koji svojim zaposlenicima govore da ne otkrivaju svoje kontakte kako ne bi završili u samoizolaciju, Aladrović je rekao da s takvim primjerima nije osobno upoznat. 

“Mi smo u Hrvatskoj postigli opći društveni konsenzus da je zdravlje na prvom mjestu. Smatram to krajnje neodgovornim i nemam ništa protiv da se otkrije tko su ti poslodavci”, kazao je ministar. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.